Godmorgon!
Regnet smattrar mot rutorna men visst är det lite mysigt när man är hemma och sjuk. Annat är det när man piggnat till då vill jag ha värme och sol.
Totalt tokförkyld har jag ju gått och blivit, igen… Nu vill jag börja träna igen, känns jobbigt att gå från att träna i princip varje dag till att inte träna på en månad. Men snart så:)
Lite pizza på det, det här en en så sjukt god pizzabotten och den blir perfekt, prova!
Till en plåt eller 2 runda pizzor behövs:
3 dl vatten (fingervarmt 37 grader)
25 g jäst
3 dl lantbrödsmjöl
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
Olja till plåten
Tomatsås:
1/2 burk körsbärstomater (200g)
1/4 dl olivolja
1/2 msk oregano
1 vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
Fyllning:
Skivad champinjoner
Skivad tomat
Strimlad paprika
Strimlad skinka
Räkor
Riven ost
Gör så här:
Börja med pizzadegen, blanda ihop fingervarmt vatten med jäst.
Tillsätt salt och mjöl, lite i taget. Eventuellt behövs mer mjöl,degen ska lossna från kanterna på degbunken. Knåda degen i maskin 10 minuter eller för hand dubbelt så länge.
Låt degen jäsa till dubbel storlek ca 1 1/2 timma.
Sätt ugnen på 275 grader.
Smörj en plåt med olja.
Tryck ut (kavla) degen och lägg den på plåten antingen gör du runda pizzor eller en stor på hela plåten.
Låt degen jäsa på plåten ca 6 minuter.
Ställ in plåten på nedersta falsen i ugnen och grädda brödet ca 6-7 minuter.
Under tiden gör du tomatsåsen genom att mixa ihop allt i en bunke.
Ta ut pizzabotten, bred på tomatsåsen i ett rätt tunt lager, fördela ut fyllningen och toppa med ost.
Sätt in i ugnen igen tills osten fått lite färg det tar kanske ca 5-10 minuter.
Servera genast och njut, så gott så gott!!
Kanske vore nåt till fredagsmyset?
Kram<3
Svetlana Driagina
Den godaste pizzan är ju hemmagjord så klart! 🙂
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Darksess
Mums 😀