Gokväll i stugan, idag blev det mycket jobb och lite fritid men det har varit toppen i alla fall. Jag hann tyvärr inte laga någon mat så den där champinjonsoppan jag fryste in förra veckan kom väl till pass idag:):) perfekt med soppor i frysen!
Idag tänkte jag tipsa om en riktigt god maträtt, den har väl funnits med i evigheter men hur gott är det inte med riktig husmanskost ibland.
Rotmos med rimmad fläsklägg, ojojoj säger jag bara, vilken höjdare det är.
Du behöver:
Fläsklägg:
1 kg fläsklägg
2 liter vatten
5 kryddpeparkorn
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
1 gul lök (klyftad)
Gör så här:
Koka upp vattnet i en rymlig gryta, lägg ner kött, lök och alla kryddor, låt koka upp och sjud sedan sakta under lock ca 1 timma eller gärna mer.
Ta upp och dela köttet i bitar.
Rotmos:
1 kg kålrot
3 morötter
1/2 tsk salt
5 potatisar
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Dela alla rotfrukter i bitar.
Lägg kålrötterna och morötterna i en gryta häll på vatten så det knappt täcker. Salta och koka ca 10-15 minuter. Lägg i potatisbitarna och koka ytterligare ca 10 minuter tills allt mjuknat och går att pressa.
Häll av vattnet (men spara det), pressa allt och blanda med lite av vattnet som du sparat. Häll ev i lite av vattnet som köttet kokat i, det blir supergott!
Servera rotmoset med fläskläggen och en klick senap.
Mmmmm
Ha en härlig kväll!
Kram
Svetlana Driagina
Mmm…fläsklägg är så gott! 🙂
Ha en toppen onsdag!
Kram kram
//Lana
Erika G
Rotmos är bland det godaste jag vet! Men jag kokar på grönsaksbuljong och äter med kalkon-köttkorv. Gott det också! Kram!