Nu var det tisdag och om några timmar onsdag, just nu består dagarna av mycket jobb och jag börjar längta till semestern som är vid jul. Jag längtar till ledigheten samtidigt som jag vill att tiden ska stanna upp lite och inte gå så fasligt fort.
Idag blev det en hejdundrans god middag, en fiskgratäng gjord på torsk, mums! Receptet kommer från matplatsen, tack helt fantastiskt god!
Du behöver:
800 g torskfile (benfri)
Salt
Vitpeppar
1 paket bacon (strimlat)
1/2 purjolök (finstrimlad)
1 burk skivade champinjoner
Sås:
2 dl creme friche
2 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
2 msk skaldjursfond
Hackad dill
Lite lite cayennepeppar (var försiktig så det inte blir för starkt)
Topping:
Räkor
Citron
Dill
Gör så här:
Bryn på champinjonerna i en stekpanna med smör, tillsätt bacon och purjolök och bryn en stund till.
Lägg baconfräset i en ugnsform och lägg på torsken som du saltat och pepprat lite.
Blanda allt till såsen och häll över.
Gratinera i ugnen ca 20-25 minuter på 200 grader.
Toppa med räkor, dill och citron, servera med tex potatismos.
Supergott!
Godnatt nu tickar klockan och det är dax att sova!
Förresten ni missar väl inte att skicka ett candymail, perfekt till farsdag;);)
Kram