Godmorgon!
Jag är uppe innan tuppen idag och har redan hunnit ätit frukost, snart dax för jobb och där är jag sedan resten av dagen. Tänkte jag skulle heja lite på dig nu och önska dig en fin dag!
I princip varje morgon blir det havregrynsgröt här hemma, toppingen varierar men alltid chiafrön på, jag har ätit chiafrön några månader nu och tror verkligen på de små fröna, de är nämligen fullproppade med nyttigheter.
Ibland blir det även lite god sylt på och istället för vanligt socker sötar jag sylten med banan, funkar utmärkt, testa du med, blir sött och gott men du slipper det vanliga sockret. Jag brukar göra sylt och äter då upp den samma dag och vill du spara är det bättre att du kokar upp och mosar jordgubbarna, lägger dem i en burk och tar fram önskad mängd och mosar i banan innan servering.
Till sylten behövs:
Frysta jordgubbar (eller färska men det är ju inte riktigt säsong för det nu)
Mosad (mixad) banan efter smak
Gör så här:
Koka upp jordgubbarna i en kastrull, tillsätt ev några droppar vatten. Mosa jordgubbarna så att de går sönder. Kyl sylten.
Mixa (finmosa) banan och blanda ner i den kalla jordgubbssylten.
Smaka av och gör sylten så söt som du vill.
Ha en toppendag så ses vi, kram kram<3