Onsdag, slagit mig ner i soffan idag, tänkte mig en dag med träningsvila, kände att jag behövde det så då fick det bli så. Sitter och ser på Charlotte Perelli när hon är i Las Vegas, verkar vara en häftig plats. Funderar även lite på New York, jag behöver lite tips inför vår resa dit nu i vinter, vad ska man se, göra, shopping, nån bra outlet, tips på matställen, kul matgrejer att köpa osv, alla tips tas tacksamt emot.
Men nu över till annat;)
Tänkte tipsa er om riktigt goda oxrullader, mums.
Du behöver:
Lövbiff
Bacon eller skinka
Morot (skalad och delad i stavar)
Kapris/minigurkor (delade i stavar)
Rödlök (skivad)
Sås:
Vatten som rulladerna stekt i
Vispgrädde
Salt
Peppar
Svartvinbärsgele (en liten klutt)
Soja (någon tesked)
En skvätt oxfond
Mjöl till redning
Gör så här:
Lägg ut lövbiffarna, lägg i en morotsstav, kapris eller gurka, rödlök och bacon, rulla ihop hårt och fäst med tandpetare.
Bryn rulladerna i en stekpanna med smör tills de fått lite färg runt om.
Tillsätt lite vatten i stekpannan, börja med ca 2-3dl, låt sedan rulladerna puttra i stekpannan på medelvärme ca 40 minuter, tillsätt vatten efter han när det kokat bort. Efter att rulladerna kokat klart, lägger du dem åt sidan och häller vattnet som är kvar i stekpannan i en kastrull, tillsätt grädde i kastrullen, låt koka upp och tillsätt övriga ingredienser. red av med mjöl och smaka av tills såsen är god.
servera med kokt potatis.
Ha en finfin kväll så ses vi i morgon, kram på dig!
Svetlana Driagina
Så smaskens med sådan rullader! Mums!
Vi ska också åka till NY, fast i april! Då ska jag fråga dig sedan om dina tips efter din resa! 🙂
Ha en fin dag!
Kram kram
//Lana
Erika G
Jag har aldrig varit i NY men alla som varit där är ju helt lyriska. Vad roligt att ha en resa att se fram emot!
Oxrullader är mormors,at för mig. Nostalgi och kärlek. Kram!