Jag gör inget annat än att jobba just nu, men snaaaart är det semester och vi drar söder ut till USA och Mexico, ska bli helt underbart. Är det någon av er som varit i New York, Mexico City eller Puerto Vallarta så tar jag gärna emot tips för jag vet inte så mycket om nåt av det;)
När jag inte jobbar försöker jag träna, laga lite mat och blogga men mitt internet är såååå slött så det är inte ens kul, tar en evighet att öppna en sida eller ladda ner en bild… Hoppas det blir bättre snart.
Nu till helgen är det ju 1a advent och vi drar öster ut ända till Stockholm, det blir julbord på Grand Hotel (bästa julbordet), hotellmys och lite julskyltning på söndagen, ska bli så mysigt en helg jag verkligen sett fram mot, lite bilder kommer så ni får se:)
Nu över till gårdagens pizzabullar som vi bakade på jobbet tillsammans med barnen, uppskattat och gott, enkelt och perfekt picknick mat.
Du behöver:
1/2 dl olja
5 dl mjölk
1 paket jäst (50g)
1 msk socker
1 tsk salt
Ca 13 dl vetemjöl
Fyllning:
1 dl krossade tomater
2msk tomatpurè
2 1/2 dl riven ost
1 msk pizzakrydda
Ägg till pensling
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Värm mjölk och olja till 37 grader i en kastrull.
Smula jästen i en bunke och häll över mjölken.
Tillsätt socker, salt och mjöl.
Degen ska släppa bunken och inte kladda men ta inte i för mycket mjöl.
Arbete degen några minuter och låt den jäsa ca 20 minuter.
Blanda ihop krossade tomater, tomatpurè och kryddan.
Kavla ut degen till en rektangel och bred ut tomatsåsen, strö över osten.
Rulla ihop till en rulltårta och skär den i lagom stora bitar.
Lägg upp bullarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö ev på lite ost till topping.
Låt jäsa ca 20 minuter och sätt in i ugnen ca 8-10 minuter.
Mumsfilibaba!
Ha en bra kväll och en underbar fredag i morgon<3
Hovkonditorn
Åh, vad härligt med resa. Önskar dig en fin helg och första advent. Kram!