6 november och det är dagen då det äts Gustav adolfsbakelser runtom i landet, så även här hemma, F’s mamma köpte med till oss och jag åt nog lite fööör mycket bakelse idag, nu ligger jag i soffan helt utslagen av alla gottigheter, men det var det värt, eller?!;)
Ser den inte god ut??
Ser den inte god ut??
Men nu över till annat…gott;)
Idag på jobbet bakade jag lite Scones med barnen, väldigt uppskattat och gott och så enkelt!
Till våra Scones behövs:
(Det blir 4 kakor med 4 bröd i varje)
6 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
4 tsk bakpulver
4 krm salt
120 g smör (eller vi hade bregott)
4 1/2 dl naturell yoghurt
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt smör och fördela det fint i mjölblandningen.
Tillsätt yoghurt.
Rör till en deg som går bra att forma med händerna men var försiktig så du inte har i för mycket mjöl, degen ska nästan vara lite klibbig.
Forma till 4 lika stora kakor, gör ett kryss i varje kaka så du enkelt kan bryta dem i bitar när de är färdiggräddade.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Forma till 4 lika stora kakor, gör ett kryss i varje kaka så du enkelt kan bryta dem i bitar när de är färdiggräddade.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt in ca 12 minuter på 225 grader.
Servera med smör och ost, mums!
Ha en fin kväll fina du<3