Lördag, fantastiska underbara dag!! Känner mig härligt utvilad och tränad efter ett springpass! Gårdagen spenderades på Wobbler och Stora Örebro tillsammans med mina fina kollegor, en riktigt mysig och rolig kväll. Vi åt tapas och det var ju otroligt bra att få dela tapastallrik med en kollega som inte gillar så mycket av maten, mer av det gottiga till mig men oj så mätt jag blev, nackdelen när man älskar mat;)
I morse bakade jag riktigt gott bröd ala me, det får därför heta Vickans grova frukostbröd…tjohoo fyndigt namn va?
Testa supergott och otroligt enkelt.
Du behöver:
2 dl grovt rågmjöl
1 dl vetemjöl
2 dl fiberhavregryn
1 dl rågkross
2 tsk bikarbonat
6 torkade fikon (hackade)
1 dl flagad mandel
1 dl hela linfrön
5 dl filmjölk
1 msk honung
Topping:
Müsli
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt sedan filmjölk och honung,rör om ordentligt och klutta ut smeten med en sked på en plåt med bakplåtspapper (smeten ska vara kladdig men inte flyta ut för mycket, är den för lös tillsätt mer mjöl). Toppa med müsli.
Låt bröden gräddas i ugnen ca 25 minuter. Bröden ska nå en innertemperatur på ca 96 grader.
Servera med gott pålägg, mums, ett måste!
Nu ska jag återgå till nästa bak, på instagram victorias_provkok får ni se vad det blir;)
Kram kram
Millas Hälsoblogg
Vad kul att blanda i fikon i degen:)
Systeryster och jag ....
alltid kul med brödrecept