Godmorgon!
Hur fantastiskt är det inte med lördagar, sitter i soffan och blickar ut mot snötäckta hus och glittrande granar. När snön kommer blir december en sån mysig månad, hoppas den är här för att stanna ett tag:)
Igår fick vi besök från Stockholm och vi drog iväg på Relaxen, såå skönt att bara få slappa, nu så väntar snart frukost och det blir goda Scones, enkelt och riktogt gott.
Jag har gjort dem förut också men tydligen missat att ge er receptet, perfekt bröd när man vill äta färskt bröd och det ska gå snabbt.
Du behöver:
5 dl grovt rågmjöl
1 tsk flingsalt
2 msk bakpulver
100 g smör (tärnat i bitar och rumsvarmt)
1 msk honung
2 dl naturell yoghurt eller fil
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla torra ingredienser, tillsätt sedan honung och smör och blanda ihop med händerna. Det får gärna vara lite smörklumpar kvar.
Tillsätt yoghurt och blanda om.
Forma ca 3 stora kakor som du gör kryss i eller gör småbröd, det väljer du skälv.
Sätt in i ugnen ca 15 minuter.
Servera med smör och ost.
Yummi.
Snart blir det träning på Friskis, sen ska det fixas lite och jobbas lite.
Ha en fin dag!
Svetlana Driagina
Gott med nybakat till frukost! Mums!
Ha en fin andra advent!
kram
//Lana
Anonym
Super med scones utan vete! Men är det verkligen två MATSKEDAR bakpulver?