Godmorgon fina du och välkommen måndag, nog för att jag gärna hade varit ledig några dagar till men det vill väl alla;)
Igår blev en fullspäckad dag med skidåkning i storstenshöjden, tjohoo. Så bra att ha en slalombacke bara 30 minuter hemifrån. Det är lyx, enkelt att bara slänga in skidorna och åka en stund om man får lust.
Burrigt och kallt var det men såååå härligt:) |
När vi kom hem åkte jag iväg till affären och handlade så jag kunde göra soppa, för vem blir inte sugen på soppa när det är kyligt ute? 2 olika soppor blev det så nu är frysen full med mat, perfekt att plocka fram när det är lite stressigt.
Igår gjorde jag även goda fröbröd som funkar perfekt till frukost eller varför inte soppa? Gott är det i alla fall, testa. Receptet hittade jag på en blogg (Sanna Ehdin Anandala) tack.
Till ca 6 små bröd behövs:
25 g smör
1/2 dl kallpressad kokosolja
1 msk vatten
1 msk fiberhusk
3/4 dl linfrön
1 dl solroskärnor
3/4 dl kokosflingor
60 g mandlar, grovt hackade
2 stora ägg
1/2 matsked mald kardemumma
1/2 tsk kanel
1/2 tsk havssalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 170 grader. Smält smör och kokosolja i en kastrull. Blanda ner fiberhusken i en bunke tillsammans med vatten och smör och kokosoljan och låt svälla i 5 minuter. Blanda linfrön, solroskärnor, kokos och mandlar med en mixerstav så att de finfördelas lite. Blanda sedan samman alla ingredienser till en deg som blir lite kletig, klutta ut 6 små runda bröd med en matsked på en bakplåtspappersklädd plåt. Försök att få de så släta som möjligt. Låt stå i ugnen ca 20-25 minuter.
Mumsigt och nyttigt!
Ses snart igen med massa gott, ha en underbar måndag<3