Söndag igen… Vilken skön helg som precis passerat. Jag har tagit det rätt lugnt, tränat och jobbat lite. Fantastiskt att våren är påväg, fina blommor växer vid husknuten, solen kikar fram och värmer trots att det i helgen blåst en del i Örebro. Denna dag startade jag med en gofrukost som vanligt sen en vända till Gustavssvik för simning och efter det en springrunda. Jag kan lova att benen kändes som betongklumpar när jag sprang men det var riktigt skönt att redan innan lunch ha avverkat träningen.
Men nu över till lite gottigt nämligen en påsk dessert, är tidigt, jag vet men av vill ju tipsa er;)
Till 4 ägg behövs:
4 äggskal (urtvättade)
Smält choklad (valfri sort, jag hade mörk Marabou)
1 msk matolja
Fyllning:
1 dl vispgrädde (vispad)
100g creme cheese
1 msk lime curd
1 msk florsocker
Aprikosmarmelad
Gör så här:
Knäck 4 ägg ta av toppen längst upp, tvätta ur skalen, inuti finns en hinna den tar jag bort.
Smält chokladn över vattenbad, blanda i lite matolja. Låt svalna.
Häll i lite av chokladen i äggen och snurra på dem så att skalen täcks med choklad. Häll bort överflödig choklad. Ställ i kylen. Upprepa proceduren tills du fått så tjockt skal du vill ha. Jag gjorde 3 lager, det blev rätt tjockt, funkar säkert med bara 2 lager. Låt stelna helt i kylen.
Fyllning:
Vispa grädde och blanda med creme cheese, lime curd och florsocker. Smaka av.
Peta bort äggskalet från äggen så du får ett fint chokladägg. Fyll med creme cheese blandningen. Gröp ur lite fyllning och klutta i lite aprikosmarmelad.
Så påskigt och fint, gott är det också;)
Ha en fin kväll<3