- Gokväll, gokväll:)
- Äntligen lite ledigt, tjohoo, skönt med långhelg! Vad har ni för er en dag som denna då! Själv sitter jag i bilen påväg söder ut, närmare bestämt till Skåne. Ska bli riktigt härligt efter ett par dagar fyllda med jobb.
- Igår åt vi den här goda soppan till middag, skulle gett er receptet igår men jag slocknad ovaggad innan jag visste ordet av;)
- Så här kommer den..
- Du behöver:
- 800 g Kycklingfilé
- 300g färska champinjoner
- 250g grön sparris
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 2 vitlöksklyftor
- 1 kruka färsk basilika
- 3 dl vatten
- 2 tärningar kycklingbuljong
- 1/2 tsk färsk riven ingefära
- Salt
- Vitpeppar
- 5 dl vispgrädde
- 4 dl mjölk
- Maizena till redning
- Gör så här:
- Ta bort den nedersta delen på sparrisen. Skär sparrisarna i centimeterlånga bitar.
- Lägg sparrisbitarna i lättsaltat vatten, koka upp och låt sjuda tills sparrisen är mjuk, cirka 10 minuter.
- Sila av sparrisen och ställ den åt sidan.
- Skär kycklingfiléerna i 2 centimeter stora tärningar. Bryn kycklingen i olivolja. Lägg åt sidan.
- Ansa champinjonerna, skiva och fräs champinjonerna i olivolja någon minut så de får lite färg. Lägg åt sidan.
- Skala och strimla löken. Ansa vitlöken och hacka fint. Ta bort kärnhuset på paprikan och strimla den.
- Fräs löken, vitlöken och paprikan i olivolja under omrörning så de blir mjuka utan att få färg. Lägg över i en gryta.
- Hacka basilikan grovt och lägg i grytan, spara några toppar till garnering.
- Riv ingefäran direkt ner i grytan, tillsätt vatten, salt, vitpeppar och buljongtärningar.
- Koka upp och låt sjuda i 10 minuter under lock.
- Tag av från värmen och mixa med stavmixer direkt i grytan tills allt är slätt.
- Tillsätt sparrisen, kycklingen, champinjonerna och grädden. Rör om väl och låt det hela få ett snabbt uppkok.
- Rör ut maizenan i lite kallt vatten och tillsätt i grytan under omrörning.
Riktigt god och krämig soppa:)