Godmorgon, nu drar snart jobbet igång men jag ville heja på er innan jag sticker iväg.
I helgen gjorde jag dessa helt fantastiska popburgers (miniburgare). Så gott med hembakat hamburgerbröd och burgare gjorda på högrev. Det är äkta hamburgare det;)
Miniburgerpress från Citygross 149 kr
Popburgerbröd:
2,5 dl vatten
0,5 dl mjölk
1/2 pkt jäst
2 msk strösocker
2 tsk salt
1 medelstort ägg
40 g smör
Ca 8 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smält smöret, blanda ner vatten och mjölk, värm till 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och häll över vätskan rör tills den löst sig.
Blanda ner ägg, socker och salt, rör om.
Tillsätt mjöl och bakpulver och arbeta i maskin ca 10 minuter. Degen ska släppa från bunkens kanter och inte vara kladdig men ta inte i för mycket mjöl, då blir det för kompakt.
Låt degen jäsa under en bakduk ca 30-40 minuter.
Forma till runda bullar, mina vägde 53g styck och så blir de lagom stora popburgers:)
Låt jäsa på en bakplåtspappersklädd plåt ca 30-40 minuter.
Pensla med ägg och strö på sesamfrön.
Grädda på 200 grader i cirka 13-15 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Låt bröden svalna något, dela med innan de ska fyllas och stek gärna snittytan i en stekpanna med smör. Då blir de extra goda.
Popburgers kött:
700g högrevsfärs (finns på citygross)
2 äggulor
2 krm svartpeppar
1 1/2-2 tsk salt
2-3 msk chilisås
Gör så här:
Blanda allt och forma till små burgare,
Jag använde mig av en miniburgerpress som jag köpte på citygross, praktiskt då man får alla lika stora (vikt 53g) och de hänger ihop. Den det går givetvis utan press också;)
Fyll sedan burgarna med valfritt tillbehör, jag brukar göra en hamburgerdressing med majonnäs, cremefraiche och chilisås, ibland blandar jag i lite bostongurka.
Ha en fin dag, här i Örebro ser det ut att bli en solig dag.
Kram <3
Sophia Fredriksson
Tänkte använda detta recept till en fest på lördag 🙂
Hur många blir det?