Godmorgon, lite seg idag efter gårdagens bravader, det blev en lång biltur till Skåne och när vi hade circa 5 minuters bilresa kvar stanna bilen…. Bilen fick bärgas till Asmundtorp, vi trodde det var växellådan som gett sog men det verkar vara drivaxeln, hoppas vi får bilen innan vi ska hem..
Men nu över till annat:)
Tänkte bjuda er på en sjukt god cheesecake från Roy Fares, håll till godo:)
Botten:
200 g Digestivekex
100 g Smör
40 g Strösocker (1/2dl)
10 g Kakao (1 1/2 msk)
3 g Salt (1/2tsk)
Botten: Sätt ugnen på 180 grader. Kör kexen i en matberedare tills smulor. Smält smöret. Blanda samman allt. Tillsätt mer smör om du tycker att botten är lite för torr att jobba med. Fodra en bakform 23 cm i diameter, 3 – 4 cm hög med smulorna, set till att trycka ända upp på kanterna. Grädda botten på 180 grader i 7 min, låt svalna.
Cheesecake:
600 g Färskost
2 dl Strösocker (180g)
1 krm vaniljpulver eller fröna från 1/2 vaniljstång
2 msk Vetemjöl (20g)
1/2 dl Grädde
2 st Äggulor
2 Ägg
Cheescake: Sätt ugnen på 210 grader. Vispa färskost, strösocker, vaniljpulver och vetemjölet tills den känns lätt fluffig. Vispa i grädde. Blanda försiktigt i äggulorna med en slickepott och sedan ett ägg i taget. Lägg lite delade snickers bitar i botten på kakan, ringla lite kola och strö lite jordnötter, häll på fyllningen och grädda på 210 grader i 10 min. Sänk värmen till 105 grader utan att öppna ugnsluckan och grädda ytterligare 35 – 40 min. Stäng av ugnen och låt cheesecaken svalna i ugnen i 30 minuter innan du öppnar luckan, då minskar du risken för att den spricker. Ta ut låt svalna och förvara i kylen. Låt den sätta sig ordentligt i kylen och lägg på frostingen samma dag som den ska ätas:)
Frosting:
250 g Färskost
15 g Kakao (2msk)
120 g Florsocker
3 g Vaniljsocker (1tsk)
50 g Grädde (1/2dl)
Frosting: Vispa alla ingredienser förutom grädden, vispa tills det känns lätt och fluffigt, vispa sedan i lite i taget av grädden tills du har en slät frosting. Spritsa ut frostingen på cheesecaken och dekorera med jordnötter och snickers bitar och pudra på lite kakao.
Garnering och fyllning:
1 burk kondenserad mjölk som du kokat till kola (eller en burk färdigkokt kola då kallas den karamelliserad )
Snickers
Jordnötter
Kakao