En sån där härlig dag har snart passerat, jobbat har jag gjort, sen lite sola i trädgården(äntligen lite värme) efter det en springrunda 6,2km, gick sjukt bra, laddade upp med ett rejält gäng jordgubbar innan det var dax att springa, fick grym energi;)
Middagen ikväll fick bli hämtmat från Saigon, kommer ni till Örebro måste ni testa Saigon, vi köpte kyckling med cashewnötter och sen biff med bambuskott, mums mums.
Men nu över till dessa smarriga tekakor, lite grövre variant och riktigt goda.
Du behöver:
3 dl mjölk
1 dl hela linfrön
1 1/2 dl havregryn
2 dl mjölk
150g kvarg
50 g jäst
3 msk mörk sirap
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl grahamsmjöl
Vetemjöl
Gör så här:
- Koka ihop 3 dl mjölk med linfrön och havregryn. Häll upp i bunke, rör ner 2 dl mjölk och kvarg. Smula ner jästen i den fingervarma röran och rör om. Tilsätt sirap, salt, bakpulver, grahamsmjöl och mjöl tills du får en deg som släpper från bunkens kanter, var försiktig så att det inte blir för mycket mjöl. Arbeta degen smidig gärna i maskin ca 10 minuter. Låt jäsa ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut degen tills den är ca 2 cm tjock, tryck ut runda tekakor med en form som är ca 7 cm, tex en mugg eller creme brulé form.
- Lägg tekakorna på en plåt med bakplåtspapper. Nagga kakorna med en gaffel.
- Låt dem jäsa i ca 30-40 minuter.
- Grädda i 225 grader i 10 minuter.
Njut av brödet och njut av sommaren <3