En tisdag med regn, växlande molnighet och sol har precis passerat, vad har man på sig för kläder i detta väder? Svårt när det på morgonen är 8 grader och regn och lite senare blir 20 och sol… Jaja ombyte i väskan är aldrig fel såhär års;)
Idag testa jag att göra en Paneer ost, jag har aldrig gjort eller ätit nån tidigare och det var både enkelt och gott. Jag har ingen direkt kunskap om osten men den används ofta tärnad i mat om jag i te förstått helt fel. Jag hade min i sallad och det var också jättegott.
Idag testa jag att göra en Paneer ost, jag har aldrig gjort eller ätit nån tidigare och det var både enkelt och gott. Jag har ingen direkt kunskap om osten men den används ofta tärnad i mat om jag i te förstått helt fel. Jag hade min i sallad och det var också jättegott.
På bilden är det bara 1/2 ost så detta recept gör osten dubbelt så stor.
Till en ost behövs :
1 liter mjölk
2 msk ljus vinäger tex äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
Jag kryddade osten med salt och torkad basilika men man kan nog krydda med lite vad som.
Gör så här:
Låt mjölken precis koka upp, den måste koka upp men inte mer än så. Häll ner vinägern i mjölken och rör med en sked tills mjölken har ystat sig (klumpat ihop sig ). Om inte mjölken börjar ysta sig inom någon minut tillsätter du bara lite mer vinäger. Häll upp ostmassan i en finmaskig sil och låt vasslen rinna av. Krydda osten och pressa den i silen eller i en ren silduk. Lägg sedan osten i en form och lägg gärna på nåt tungt som pressar till osten.
Kram kram från ostälskaren själv:)