Gokväll!
Söndag igen och POFF så var den här helgen också borta, kan nån stoppa tiden. Känner att jag inte riktigt hinner med allt jag vill göra. Nästs helg kommer inte bli nån tid hemma så jag får väl köra på kvällsjobb i veckan istället:)
Som många av er redan vet så använder jag en hel del dadlar som sötning, ett annat alternativ till vanligt vitt socker och dessutom är det hälsosammare. Jag burkoar bland annat ha det som sötning i varm choklad, i sylt, eller som jag gjorde för några dagar sen och hade det i bullar. Bara att testa sig fram och nu är det enklare än vanligt att använda det då jag gjort en daddel creme. Den klarar sig dessutom ca 3 månader i kylen, var bara noga med att lägga det i en ren burk. Häll kokande vatten i en glasburk för att ta bort eventuella bakterier.
Till en burk behövs:
450g färska urkärnade dadlar
3/4 dl kallt vatten
1 tsk vaniljextrakt
1 krm salt
Gör så här:
Pressa ner så mycket dadlar du kan i en glasburk, jag hade en som rymde ungefär 450g men har du en mindre minskar du mängden något. det viktiga är att du får i lite vatten men inte för mycket. mosa ner vattnet med en sked så att du får ner det i burken och det blandar sig. Sätt på ett lock och ställ i kylen 12-24 timmar. Mixa sedan dadlar och vattnet som är i burken med vaniljextrakt och salt. mixa ca 8 minuter tills du får en krämig och len konsistens. Det tar ett litet tag men det är det värt. Jag mixade med en mixerstav med tillhörande liten burk med knivar, ja ni vet en sån som hör till mixerstaven. Ett tips är att mixa med en annan starkare mixer då min mixerstav blev sjukt varm. Men man tager vad man haver.
Mixa på och njut på ett nyttigt sätt.
Ha en underbar söndag, kram
Hälsosam blåbärssoppa - Victorias provkök
[…] en kopp behövs: 1 1/2 – 2 dl vatten 1 dl blåbär Ca 1 msk daddel creme recept här Gör så här: Koka upp blåbär och vatten i en kastrull, mixa slätt och tillsätt […]