Idag blev det en riktig slappadag, gick upp rätt tidigt men slöade hela förmiddagen och ända fram till ungefär 14 då en vän ville ta en promenad. Tur det annars hade jag väl gått runt i myskläder hela dagen. Startade dagen med att gröpa ur en pumpa och göra pumpapuré. Av purén bakade jag sedan lite bröd, både fikabröd och matbröd. Så här kommer receptet på pumpabröd. Supergott och saftigt blir det av pumpan. Så nu när ni gör era fina pumpaljuslyktor, ta vara på pumpaköttet. Nog för att det var ganska slitigt att få bort köttet, men det var det värt.
Till 2 pumpabröd behövs:
10 dl vetemjöl
4 dl durum vetemjöl
2 dl havregryn
2 dl krossat linfrö
4 dl pumpapure
Ca 5-6 dl filmjölk
4 tsk bikarbonat
2 tsk salt
Topping:
Pumpafrön
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda ihop till en grötliknande konsistens.
Lägg ett bakplåtspapper i 2 avlånga brödformar. Klicka i smeten. Toppa med pumpafrön.
Sätt in i ugnen ca 45-60 minuter på 175 grader.
Servera med smör och ost. Mmm.
Pumpapure:
Gröp ur köttet ur en pumpa och lägg på en ugnsplåt. Rosta pumpan i ugnen i ca 20-30 minuter på 225 grader. Mixa sedan den mjuka pumpan till en slät puré.
Ha en fin kväll, den här fina ljuslyktan fick jag ju liksom på köpet också. Jag stansade ut hjärtan med ett pepparkaksmått och slog med en hammare innifrån, man får vara lite försiktig bara. De runda hålen gjorde jag med en skruvmejsel.
Trevlig kväll.