Hej från ett riktigt kallt Trysil. -20 idag så än så länge inga skidor, hoppas på morgondagen att den blir lite varmare. Idag blev det i alla fall en promenad här i området, jag var lite rädd att gå vilse i kylan men jag hittade tillbaka utan problem. Kallt var det men riktigt uppfriskande.
Snart ska vi iväg en sväng så jag hoppas på lite internet så jag kan posta inlägget:)
Igår blev det sparrissoppa och våfflor här i huset, så gott.
Sparrissoppa:
500g grön sparris
1 gul lök eller 5 schalottenlökar (finhackad)
1 msk kycklingfond
5 dl vatten
5 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
Salt
Peppar
Gör så här:
Bryt av nedersta delen på sparrisen och skala den eventuellt, jag brukar inte göra det men är det hårt skal på dem så gör det för att undvika trådar i soppan.
Dela sparrisen i små bitar och koka i lätt saltat vatten några minuter.
Häll av vattnet.
Bryn den hackade löken i en gryta, tillsätt sparris (spara några knoppar till garniatyr), vatten, fond, vin och grädde. Låt koka ca 10 minuter.
Mixa soppan slät och krydda med salt och vitpeppar.
Toppa soppan med lite sparrisknoppar och stekta baconbitar.
Ha en härlig dag <3