Söndag igen, tycker bara det är söndag hela tiden, helgen har som vanligt gått påtok för fort och jag efterlyser en till ledig dag. Dagen startades med 1 timmes PW och efter det en simtur på 35 minuter. Skapligt skönt. Sen har det grejats lite här hemma och så mycket mer har jag inte hunnit med. Kvällens middag blev pizza ala victorias provkök, sjukt gott och jag har ett riktigt bra recept som jag tänkte ge er. Förut hade jag slltid problem med degig botten men den har blir toppen då den förgräddads lite. Se bara upp så du inte förgräddar för länge;)
Till en plåt eller 2 runda pizzor behövs:
3 dl vatten (fingervarmt 37 grader)
25 g jäst
3 dl lantbrödsmjöl
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
Olja till plåten
Tomatsås:
1/2 burk körsbärstomater (200g)
1/4 dl olivolja
1/2 msk oregano
1 vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
Fyllning:
Skivad champinjoner
Skivad paprika
Strimlad oxbottensalami
Strimlad skinka
Räkor
Riven mozzarella ost
Pizzakrydda på toppen
Gör så här:
Börja med pizzadegen, blanda ihop fingervarmt vatten med jäst.
Tillsätt salt och mjöl, lite i taget. Eventuellt behövs mer mjöl,degen ska lossna från kanterna på degbunken. Knåda degen i maskin 10 minuter eller för hand dubbelt så länge.
Låt degen jäsa till dubbel storlek ca 1 timma.
Sätt ugnen på 275 grader.
Smörj en plåt med lite olja.
Tryck ut (kavla) degen och lägg den på plåten antingen gör du runda pizzor eller en stor på hela plåten. Jag gjorde rätt tunn botten denna gång så hela degen behövdes inte men det är en smaksak.
Låt degen jäsa på plåten ca 6 minuter.
Ställ in plåten på nedersta falsen i ugnen och grädda brödet ca 6-7 minuter, något mindre om du gör tunnare botten.
Under tiden gör du tomatsåsen genom att mixa ihop allt i en bunke.
Ta ut pizzabotten, bred på tomatsåsen, fördela ut fyllningen och toppa med ost.
Sätt in i ugnen igen tills osten fått lite färg det tar kanske ca 5-10 minuter. Toppa med pizzakrydda.
Servera genast och njut, fantastiskt gott.
Ha en fin kväll. Kram