Måndag och idag var jag som en klubbad säl om jag ska beskriva mig. Efter en riktigt lugn helg kan man visst bli riktigt trött har jag märkt. Ikväll blev det en riktigt god middag. Biffstroganoff på högrev med massa goda rotfrukter, långkok såklart, riktigt enkelt men det tar lite tid. Inspirationen fick jag hos finaste 56kilo men jag har ändrat om en del. Grymt gott ni måste testa.
Till ca 8 portioner behövs:
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1,2 kg högrev (benfri)
Smör
Salt
Peppar
1 tsk paprikapulver
4-7 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 morötter
2 palsternackor
1 liten kålrot
4-5 msk tomatpuré
3 msk dijonsenap
1 röd paprika
250g färska champinjoner
2 dl vispgrädde
1dl creme fraiche
Gör så här:
Strimla köttet i fina strimlor. Skala och tärna rotfrukter, dela paprika och champinjoner. Hacka lök och vitlök fint.
Bryn köttet och löken i en järngryta/ gjutjärnsgryta. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Tillsätt vatten (börja med 4 dl och tillsätt ev mer efter hand)och buljongtärning och låt sjuda ca 1 timma och 15 minuter, rör om då och då.
Tillsätt rotfrukter, paprika och champinjoner (eventuellt mer vatten om det behövs). Låt koka i ca 20-30 minuter.
Tillsätt grädde, creme fraiche, tomatpuré och dijonsenap låt puttra ca 5 minuter och smaka av med eventuellt mer kryddor.
Servera med ris, jag körde på råris, tar lite längre tid att koka men gott är det.
Kram <3