Gokväll, här hemma blev det fredagsmys med räkor och aioli. Så sjukt gott, älskar verkligen fredagar och räkfrossa.
Tänkte tipsa om en riktigt enkel och snabb aioli som du slänger ihop på nån minut. För du köper väl inte färdig aioli på burk? om du gör det så testa den här, inte mycket jobbigare än att öppna ett burklock;)
Du behöver:
1 ägg
1 1/2-2 dl rapsolja
Lite riven vitlök ca 1 klyfta
Lite salt
Gör så här:
Ta fram en smal och hög mixerbunke. Knäck i ägget, tillsätt olja, vitlök och salt.
Sätt i en stavmixer i bunkens botten och mixa ca 15 sekunder utan att röra mixerstaven. Vicka sedan lite lätt på den så att allt blandas till en tjock och krämig aioli.
Ta lite vitlök och tillsätt mer i efterhand om du är osäker på hur stark smak du vill ha. Oljan och ägget ska ha samma temperatur, jag kör kylskåpskallt.
Servera en massa räkor till och lite gott bröd. Underbart.
Ses i morgon
Svetlana Driagina
Gott, gott! Jag brukar också göra majonnäs på det sättet! 🙂
Kram
//Lana