Första jobbdagen för i år är avklarad, det var riktigt öde att gå upp när klockan ringde 5.20 men jag klarade dagen trots att jag kände mig som ett kryss stora delar av dagen. När jag kom hem fick jag bylsa på mig kläderna och ta en promenad annars hade jag nog somnat pladask i soffan.
Kvällens middag blev samma som igår för oj så gott det blev. Jag gjorde en pulled beef och gjorde egna tortillabröd sen fyllde jag med grönsaker och en så god sås. Ni måste testa. Jag har gjort pulled beef tidigare men den här blev så sjukt god.
Pulled beef för ca 6 personer:
1,2 kg högrev
1 gul lök (klyftad)
4 vitlöksklyftor (hackade)
1 msk chipotlepasta
1 dl ketchup
1 msk socker
1 msk malen spiskummin
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Saften av 1 citron
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser utom lök och vitlök. Lägg högreven i en gjutjärnsgryta. Lägg lök och vitlök runt om högreven och bred ut röran på högreven. Sätt på ett lock och sätt in i ugnen ca 4 timmar på 150 grader. Köttet ska gå att dra isär när det är klart. Blanda sedan ihop köttet med såsen som blir.
Tortillabröd:
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 1/2 msk naturell olja
1 1/2 dl vatten
Gör så här:
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och knåda till en deg. Ställ i kylen för att vila ca 30 minuter.
Ta ut små runda bollar och kavla ut till runda nästan lövtunna kakor och stek dem i en torr stekpanna på medelvärme. Ca 1 minut på varje sida. Bröden ska inte ta färg och inte ligga för länge för då blir de hårda. Prova dig fram. Denna sats räcker till ca 7-8 bröd.
Sås:
Blanda ihop creme fraiche, lite ketchup och en liten klutt chipotlepasta.
Servera med valfria grönsaker jag hade sallad, spenat, persilja, tomat, gurka, majs och avokado.
Chipotlepasta kommer från Santa Maria och den är riktigt god så testa den.
Just do it 🙂