Fredag och fredagsmys med räkor, härligt. Idag sken solen och jag passade på att ta en härlig och välbehövlig promenad i det underbara vädret. Tidigare i veckan släpptes succén wrapsemla eller semlewrap och den var ju såklart tvungen att testas. Vad tycker ni om den? Är det en succé som kommer fortsätta eller mattas den av? Inte vet jag, men testat har jag såklart gjort. Det var ju nästan ett måste.
100 gram smör
½ tsk malen kardemumma
3 dl mjölk
1 ägg
1 dl strösocker
½ tsk salt
Ca. 1 liter manitoba cream ( eller vetemjöl)
Smält smöret i en kastrull tillsätt mjölk och kardemumma. Smula jästen i en bunke o tillsätt den fingervarma mjölkblandningen. Rör ut jästen. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda degen minst 10 min ( gärna med maskin). Pudra över mjöl och låt jäsa under bakduk ca 30 min. Stjälp upp degen på Bakbord o dela degen i ca 17 lika stora bitar. Forma degen till en slät bulle. Kavla ut degen till en väldigt tunn rundel och lägg dem 2 och 2 på ett bakplåtspapper. Grädda bröden i 150-170 grader ca 4-5 min. Låt bröden svalna under en bakduk. Fyll bröden med mandelmassa (vispa ihop riven mandelmassa med lite vispgrädde) och spritsa i vispad grädde.