Första gången jag åt kombinationen aprikosmarmelad och nutella var på ett hotell vid Gardasjön i Italien sen var jag såld. Den kombon ihop med ett bakverk gjort på smördeg är fantastisk. Har du inte tid att göra egen smördeg vilket är helt otroligt gott så funkar det bra med fördiga smördegsplattor som du hittar i frysdisken. Jag brukar ha ett gäng ligga i frysen om jag blir sugen på att göra lite snabba wienerbröd.
Du behöver:
Smördegsplattor
Aprikosmarmelad (gärna hemmagjord)
Nutella
Florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg en klutt aprikosmarmelad och en klutt nutella i mitten av en tinad smörgegsfyrkant. Vik upp kanterna och tryck till.
Lägg wienerbröden på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 11-15 minuter. Wienerbröden ska svälla upp och få fin färg. Pudra över lite florsocker när de svalnat. Wienerbröd ska ätas nybakade enligt min mening, så frossa på.
Ha en härlig fredag, tjohoo weee Its friday 🙂