Paj, paj, paj… Det finns ju oändligt många olika pajer. Här kommer min paj för kvällen, jag gilla pajbotten jättemycket men F rynka lite på näsan, han kanske kände doften av dinkel vem vet? Botten blir lite åt scones hållet men det går ju att ta fyllningen i vilken botten man vill. Fyllningen föll nämligen herr F i smaken också.
Botten:
2 dl dinkelmjöl
2 dl fullkornsdinkel
50g rumsvarmt smör
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
Gör så här:
Blanda ihop allt till en slät deg, kavla ut och täck botten och kanterna på en gratängform med degen.
Fyllning:
500g köttfärs
1 gul lök
2 klyftor vitlök
Salt
Vitpeppar
1 /2-1 tsk chipotlepasta
1/2 msk balsamvinäger
1 riven morot
Täcke:
2 dl majonnäs (gärna hemmagjord)
3 dl creme fraiche
2 dl riven ost
Gör så här:
Bryn lök i en stekpanna, tillsätt köttfärs och stek den färdig. Tillsätt morot och kryddor. Lägg sedan fyllningen ovanpå degen i gratängformen. Blanda majonnäs och creme fraiche till täcket, bre det över köttfärsen. Strö över riven ost. Sätt in i ugnen ca 20-25 minuter på 200 grader.
Ha en fin kväll <3
Kristina Engqvist
Hej! Jag vill tacka för bra recept på bullar matbröd olika sorter, och mat. Jag bakar en gång i veckan från dina recept , frallor är omtyckta av barn o barnbarn.vhl Kristina.?
victoriaadmin
Åh så roligt att höra❤️