I morse gjorde jag chapatibaguetter, enkla och riktigt goda, snabba är de också om man förberett dem kvällen innan såklart
Till 2 mellanbaguetter eller 1 stor behövs:
3 ärtstora bitar jäst
3 dl ljummet (37grader) vatten
1 1/2 tsk salt
2 dl chapatimjöl
Ca 4-5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Gör så här:
På kvällen:
Lös upp jästen i vattnen, tillsätt salt, rör om. Tillsätt sedan mjöl (använd bara den sista dl vetemjöl om det behövs) och bakpulver och knåda till en smidig deg.
Lägg degen i en bunke som du täcker över ordentligt med plastfolie. Låt stå i rumstemperatur över natten.
På morgonen:
Sätt ugnen på 275 grader.
Stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord.
Vik degen på mitten se till att alla ytor är mjölade.
Dra ut degen till en rektangel (knåda inte degen) dela degen i 2 delar (mjöla snittytan).
Vrid baguetterna lite lätt och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa medan ugnen blir varm.
Innan du sätter in baguetterna i ugnen så spraya med lite vatten i ugnen eller lägg in lite vatten på en plåt i botten på ugnen, detta för att brödet ska få en bra skorpa.
Grädda baguetterna i mitten av ugnen ca 13-14 minuter, innertemperatur 92-94 grader.
Låt svalna på ett galler utan bakduk.
Hoppas ni alla får en mysig Valborg, här piskar regnet mot rutorna så inne är det väldigt mysigt.