Att vakna av att solen lyser in genom fönstret, vilken härlig start på dagen. Att sen få gå ner i köket och sätta igång en deg är ju fantastiskt. Nu blir det snart en mysfrukost och sen lite träning, tänkte simma en runda.
Igår var Anna en vän från Sthlm här på besök, det blev lite middag och sen lite coaching av henne vad det gäller träning då hon är PT. Kan jag behöva, så nu har jag ett program jag tänkte följa.
Middagen blev inget mindre än pannbiff med lök, gräddsås och rårörda lingon.
Till efterrätt äppelpaj med vaniljvisp.
Pannbiffar:
900 g blandfärs
1 gul lök (grovt riven)
1 1/2 msk kalvfond eller liknande
2 tsk worcestersås
2 tsk soja
Salt
Peppar
2 ägg
1-2 lökar
1-2 tsk strösocker
Sås:
4 dl vispgrädde
Skyn från biffarna och stekpannan
Några droppar soja för färgen
Ev lite fond
Salt
Vitpeppar
1 msk lingonsylt
Gör så här:
Blanda alla ingredienser utom äggen i en bunke. Blanda väl, tillsätt äggen och blanda lite till.
Forma till biffar, jag fick ut 14 biffar av den här satsen.
Stek dem i smör i en stekpanna tills de fått yta, ta ur biffarna och lägg dem i en form, häll lite grädde i stekpannan och spara till såsen. Sätt in biffarna i ugnen på 150 grader tills de blivit genomstekta, ca 20 minuter, jag tog ingen tid men du känner på dem när de är klara.
Skiva upp 1 eller 2 lökar, stek dem på medelvärme, de ska inte få färg. Blanda ner 1-2 tsk strösocker och blanda ihop, stek ytterligare en stund. Lägg löken på pannbiffarna.
Blanda allt till såsen och red av med lite mjöl.
Servera med kokt potatis och lingon.
Så gott så
Ha en fin dag