Lördag och vilket vårväder. Plockat ved, städat altanen och tagit en så skön men jobbig springrunda med F. Det var min lördag det, eller några timmar är det ju kvar:)
Middagen idag blev en så god biffstroganoff, bäst jag skriver ner hur jag gjorde innan jag glömmer bort det.
Till ca 8 portioner behövs:
1 kg lövbiff
1 1/2 stor gul lök
3 klyftor vitlök
1 msk paprikapulver
6-7 dl vatten
2 buljongtärningar eller 2 msk köttfond
1 msk dijonsenap
6 msk tomatpuré
3 msk chilisås
3 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
Salt
Vitpeppar
Gör så här:
Strimla lövbiffen rätt tunt, hacka lök och vitlök. Bryn lövbiffen i en stor stekpanna eller som jag en wokpanna i gjutjärn. Tillsätt lök och vitlök och bryn en stund till. Tillsätt resterande ingredienser utom grädde och creme fraiche.
Låt sjuda på svag värme under lock, ju längre desto mörare kött, har du tid så sjud gärna 1 1/2-2 timmar. Tillsätt ev mer vatten om det kokar bort.
Tillsätt sedan grädde och creme fraiche, låt sjuda lite till och red eventuellt av med lite vetemjöl utrört i lite vatten.
Servera med ris eller bulgur.
Denna rätt fungerar utmärkt att frysa och är perfekt att plocka fram en dag då du har ont om tid.
Tänk på att välja ett bra kött, jag köper alltid kött som är styckat i butik, Citygross har bra kött om ni har nån i närheten.
Ha en fin kväll<3