Godmorgon, sitter och njuter av en blå himmel och solen som strålar. Älskar att vakna till soliga dagar, så mycket piggare blir man. Strax jobb men först vill jag bjuda på ett brytbröd med parmesanost som passar utmärkt till buffé.
Du behöver:
25 g jäst
1 1/2 dl fingervarm mjölk
1/2 dl rapsolja
1 msk honung
1 tsk salt
50-75 g finriven parmesanost
6-8 dl vetemjöl
Topping:
Uppvispat ägg
Chiafrön
Sesamfrön
Gör så här:
Smula jästen i en bunke, häll över mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, honung, salt och parmesanost. Tillsätt sedan mjöl, lite i taget tills du fått en smidig deg. Knåda den i maskin några minuter.
Låt degen jäsa i bunken under bakduk ca 40-50 minuter.
Dela degen i ca 11-12 bitar, rulla ihop den till bollar och lägg alla bollar i en rund form (ca 24-26 cm) med bakplåtspapper.
Låt jäsa ytterligare ca 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö över valfria frön.
Sätt in i ugnen ca 20-25 minuter på 225 grader.
Receptet kommer från tidningen hembakat som för övrigt är en riktigt bra baktidning.
Ha en underbar dag<3
Tezzo
Mums så gott!