Wow säger jag bara, både F och jag är riktigt imponerade på Fontanas fördiggräddade stenugns pizzabottnar. En grym middag blev det ikväll och den här grekiska pizzan ala Victorias Provkök var i toppklass. Testa den du med. Fontanas Pizzabottnar går att köpa på Ica, Willys, Hemköp och Coop och kostar ca 30-35 kr för två bottnar, de finns med både vetemjöl och fullkornsmjöl. Färdiga på ett kick och sååå goda.
Min grymma pizza ala greekstyle:
Pizzasås: Mixa 1 burk mutti krossade tomater med färsk basilika, 1 riven vitlöksklyfta, 4 msk tomatpuré, salt och svartpeppar. (Räcker till ca 3 pizzor)
Du behöver:
Pizzasås
Champinjoner
Rödlök
Zucchini
Oliver (Fontanas pizzaoliver)
Körsbärstomater
Fetaost
Pizzakrydda
Riven mozzarellaost
Efter gräddningen toppa med:
Parmaskinka (uteslut om du vill ha en vegetarisk)
Ruccola
Basilika
Gör så här:
Bred på pizzasåsen på pizzan. Lägg på tunt skivade champinjoner, rödlök, zucchini, pizzaoliver och halverade körsbärstomater. Smula över fetaost och riven mozzarella. Krydda med pizzakrydda.
Sätt in pizzan i ugnen på en plåt i ca 5-7 minuter på 225-250 grader.
Lägg på parmaskinka, ruccola och basilika. Njut.
Enkelt och ruggigt gott, jag kommer verkligen göra fler sånna här pizzor.
Ha en fin kväll<3