Godmorgon, strålande sol över Örebro denna härliga lördag. Idag blir det jobb i trädgården, tänkte olja altanen och plantera lite, sen behöver gräset klippas. Tänkte även hinna med ett träningspass, tur jag var uppe tidigt känner jag. Klockan är 8 och jag har redan bakat bröd, ätit frukost och ska nu göra mig klar för avfärd mot stan.
Igår var det min tur att ta med fredagsfika till jobbet, det blev riktigt smarriga morotscupcakes och dumlekakakor. Tänkte bjuda på receptet på cupcakesen nu så kommer kakorna sen.
Till ca 15 stycken behövs:
2 1/2 dl matolja
200 g strösocker (2 1/3 dl)
4 morötter (finrivna)
3 ägg
240 g vetemjöl (4dl)
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 tsk kanel
Frostig:
60g mjukt smör
5 dl siktat florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronjuice
100g philadelphiaost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa socker och olja vitt med en elvisp eller liknande. Tillsätt morötterna och ett ägg i taget.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke och tillsätt. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
Ställ muffinsformar i en muffinsplåt så får du höga fina muffins. Fyll formarna 3/4 och sätt in i ugnen ca 10-12 minuter. Känn med en sticka så de är klar invändigt.
Låt svalna på galler.
Frosting:
Vispa ihop alla ingredienser utom philadelphiaosten till frostingen, tillsätt osten sist och vispa till en jämn och fin smet.
Spritsa smeten på de svala muffinsarna, förvara i kylen.
Min muffinsplåt är från Ikea och likaså formarna. Det blir lite långsmala muffins och det gillar jag. Var ett tag sen jag köpte den dock.
Flaggorna är gjorda av vanligt presentpapper som jag vikt, klippt och limmat på en tandpetare. En liten extra detalj lyfter alltid och får det att se lite finare ut.
Ha en fin dag <3