Å så kom solen lagom tills det är dax för den att gå ner… Helgen har gått i jobbet tecken, gräset är klippt, veden staplad, trallen oljad sen har jag även planterat lite ska bli spännande att se om jag lyckas. Tränat har jag också hunnit med och lite promenader och matlagning. Bakat har jag också gjort och här kommer ett supergott och enkelt övernattenjäst bröd.
Till ca 5 frallor behövs:
3 g färsk jäst
9g salt
350g vatten
380g vetemjöl (gärna special)
70g chapatimjöl eller annat fullkorns/rågmjöl
På kvällen:
Blanda ut jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser, blanda till en deg.
Täck bunken med plastfolie och ställ i rumstemperatur över natten.
På morgonen:
Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg upp degen på ett väl mjölat bakbord, degen är lite klibbig. Vik ihop degen ett par gånger och forma till en ”limpa”. Dela degen i 5 bitar och doppa snittytorna i mjöl. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 30 minuter.
Släng in ca 1 dl vatten i ugnen innan du sätter in plåten, grädda ca 10-15 minuter. Låt svalna och njut.
Erika G
Så gott! Jag har så svårt att få plats med bullarna i kylen över natten så det blir aldrig några morgonbullar hos oss. Vackert och gott ser det ut hos dig i alla fall! Kram!