Godmorgon, vart tog solen vägen? Springrunda och frukost avklarat och snart blir det Malmö för hela slanten.
Igår gjorde jag en rabarberpaj, en paj jag gjort tidigare och varierar innehållet i men igår blev det som sagt rabarber. Jättegott och enkelt, jag utökade smuldegen och rabarbermängden i denna då det var en stor form men gör lite på känn. Här är mitt grundrecept i alla fall.
Smuldeg:
150 g smör (rumsvarmt)
Ca 3-4 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
Fyllning:
Ca 6-7 stjälkar rabarber (skalade och delade i bitar)
Ca 1 dl strösocker
Ca 1 msk kanel
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till smuldegen i en bunke antingen med händerna eller i maskin.
Lägg de skalade och delade rabarber bitarna i en bunke och tillsätt socker och kanel, rör om ordentlig och låt dra en stund ca 10 minuter.
Lägg sedan ca 2/3 av smuldegen i en pajform, lägg över rabarberna och täck med resterande smuldeg.
Sätt in i ugnen ca 20 minuter på 225 grader.
Servera pajen ljummen med vaniljvisp.
Snabb vaniljvisp:
3 äggulor
3 msk strösocker
3 dl vispgrädde (hårt vispad)
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Vispa äggulor och strösocker fluffigt i en bunke.
Tillsätt den visade grädden och vaniljsockret.
Rör om så att allt blandas.
Ät och njut.
Ha en fin dag nu blir det snart Malmö och utmaningarnas hus.