Vart tog sommarvärmen vägen, hoho, helt borta… Regn och rusk och 10 grader, det är inte ok i juni. Istället för grillat som man borde kunna äta i juni så blev det spagetti och köttfärssås med hemmagjord ketchup och parmesanost. Riktigt gott! Lyckades pricka in samma mat på jobbet idag såklart men det smakar ju ändå olika.
Det var första gången jag gjorde egen ketchup, det finns ju massvis med recept men jag klurade ihop ett eget. Enkelt och gott ska det vara.
Du behöver:
1 burk krossade tomater (mutti)
1 dl äppelcidervinäger
1/2 dl farinsocker
1/2 dl tomatpuré
1 Guajillo chili (mexikansk torkad chili)
Några stänk tabasco
Gör så här:
Koka upp vinäger och socker i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, hackad guajillo, tomatpuré och tabasco och låt sjudapå medel-svag värme ca 45 minuter. Rör med jämna mellanrum. Mixa sedan till en slät ketchup, om den blir för tjock tillsätt ytterst lite vatten.
Häll upp på en rengjord flaska. Ketchupen håller någon vecka i kylen.
Nu är det strax sovatime, är ju uppe långt innan tuppen så man är ganska trött vid den här tiden.
Kram