Har du bakat med potatis någon gång? De här bröden med pressad potatis blir riktigt goda och saftiga. Testa så får du se.
Du behöver:
1 dl rapsolja
4 dl standard mjölk
1 dl vatten
3-4 kokta potatisar
2 msk honung
1 tsk salt
1/2 tsk kummin
1/2 tsk anis
1/2 tsk fänkål
4 dl grovt rågmjöl
Ca 9 dl vetemjöl
Gör så här:
Värm mjölk, vatten och olja tills det blir 37 grader.
Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Rör tills jästen smält.
Tillsätt pressad potatis, honung, kryddor och rågmjöl. Rör om.
Tillsätt sedan vetemjöl, lite i taget tills du fått en smidig deg. Kör i maskin en stund och låt sedan jäsa i bunken under bakduk ca 30-40 minuter.
Dela degen i ca 15-20 bitar och forma till runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
Grädda bröden ca 12 minuter på 225 grader. Låt svalna och njut av nybakat bröd.
Ha en härlig dag, kram <3
Erika
Min mamma brukar baka en mjuk kaka med choklad, som det är potatis i. Den är sååå god! Kram!