Godmorgon, helt slut efter helgen. Fullt ös som började med jobbparty på fredagen och oväntat besök från Mexico på lördag/söndag. Nu skulle jag behöva en extra helg tror jag, ögonen gick i kors i morse och kroppen kändes som en dank, ni vet en tung järnkula:)
Igår gjorde vi grymt goda mexikanska räkor, receptet kommer här.
Du behöver:
600g råa jätteräkor med skal (oskalade kan du ta lite mindre)
1/2 dl rapsolja
3-5 vitlöksklyftor
3 limefrukter
1 stor Chili Guajillo (mexikansk chili finns numera från Santa Maria)
Salt
Peppar
Gör så här:
Skala räkorna låt den lilla stjärtfenan sitta kvar. Hacka vitlök och chili fint. Blanda olja, vitlök, chili och pressad limesaft i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
Låt ligga i marinaden 1-2 timmar.
Ta upp räkorna från marinaden och ta bort vitlöken och chilin från räkorna som annars kan brännas.
Stek räkorna i en stekpanna med lite smör på medel-hög värme. Ca 2 minuter på ena sidan och 1 minut på andra sidan.
Inte för länge för då blir de träiga.
Servera som förrätt eller snacks. Så gott.
Räkorna köpte vi på Ica.
Ha en fin dag<3