Godmorgon, uppe tidigt fast jag börjar sent men jag har hunnit med en del i alla fall. Nu tänkte jag ta en springrunda innan det är dags för jobb. Vilket grymt skönt väder vi har, strålande sol och lika fint igår. Igår kom Matte på besök från Skåne så det blev lite grill och bad i Lången. Jag passade på att cykla dit på dagen för ett dopp i det blå sen blev det även ett kvällsdopp.
Det blev en enkel grillmiddag men sååå god. Vi köpte våra favoritkorvar från Citygross, färska korvar som är supergoda att grilla, det är citygross egna märke och du hittar dem i köttdisken. Kan verkligen rekommenderas om du letar efter god korv med kvalitet.
Till korven blev det potatissallad, även denna en favorit som jag tidigare tipsat om. Den är enkel att göra och passar till mycket.
Potatissallad ala Victorias Provkök:
700g kokt kall potatis, gärna färsk med skalet kvar men funkar med annan också.
1 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 dl majonnäs (hemmagjord, recept nedan)
1/2-1 dl kapris (älskar kapris därav rätt mycket)
1/2 hackad rödlök eller purjolök eller båda
Salt
Vitpeppar
Gör så här:
Dela den kokta kalla potatisen i bitar.
Blanda ihop creme fraiche, majonnäs, kapris och lök. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt potatisen och rör om försiktigt.
Majonnäs:
1 ägg
Ca 1-2 dl rapsolja
Salt
1/2 tsk dijonsenap
Gör så här:
Knäck ner ägget i en hög mixerbunke.
Tillsätt oljan, börja med ca 1 dl. Sätt ner mixerstaven och mixa i ca 15 sekunder utan att röra den. Vicka sedan på mixerstaven och mixa ihop till en fast majonnäs. Tillsätt mer olja efter hand tills du fått den konsistensen du önskar. Mer olja fastare majonnäs. Smaka av med dijonsenap och salt. Äggen och oljan ska ha samma temperatur så att den inte skär sig. Jag har alltid olja och ägg i kylen.
I tomatsalladen hade jag tomater, olivolja, vit balsamvinäger, persilja, salt och chokladmynta.
Lycka till<3