Godmorgon, vaknar upp till en lite gråmulen tisdag, vart tog solen vägen? Precis ätit en härlig frukost och sitter nu och väntar på att brödet i ugnen ska bli klart. Idag blir det en lång jobbdag men innan jobbet drar igång tänkte jag hinna med en springrunda. Det gäller att vara effektiv nu när semestern är slut. Tänkte jag skulle tipsa dig om ett enkelt och så grymt gott sätt att göra sylt på. Fick tipset av en kollega och jag är såld på det. Många har säkert redan testat men för dig som inte gjort det kan det varmt rekommenderas. Perfekt om man vill ha lite nygjord sylt till pannkakorna eller liknande. Det går snabbt och blir så gott.
Koden till rårörd sylt är bär, socker och fryspulver. Fryspulver hittar du vid sockerhyllan i en liten påse. Påsen räcker till 1 kg bär men jag gjorde en mindre sats på 250 g och det blev mycket det med. Sylten klarar sig några dagar i kylen men funkar utmärkt att frysa in i små portioner som man enkelt plockar fram.
Receptet står på fryspulverpåsen men kommer här ändå.
Du behöver:
1 kg bär
Ca 3 dl strösocker
1 påse fryspulver
Gör så här:
Lägg bären i en bunke och mixa dem väldigt lätt, så att de går sönder lite.
Blanda socker och fryspulver i en bunke och häll blandningen över bären. Blanda kraftigt så att allt blandas och sockerblandningen löses upp. Njut av nygjord sylt.
Hoppas du får en finfin dag, kram till dig<3