Sitter hos frissan och försöker komma på hur jag ska klippa håret, alltid lika svårt tycker jag… Får passa på att ge er receptet på den smarriga citronpajen istället för att fundera på frisyrer.
Den här är riktigt god, jag använde en rund springform den kanske är 26 cm eller nåt sånt, nästa gång ska jag nig ta en lite mindre form så jag får tjockare lager med fyllning för jisses så god fyllningen var.
Till botten behöver du:
2 1/2 (150g) vetemjöl
2 msk strösocker
2 krm salt
125 g smör (kylskåpskallt)
Fyllning:
3 normalstora ägg
2 dl strösocker
1/2dl (30g) vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 dl citronsaft
Rivet skal av 2 ekologiska citroner
Topping: florsocker
Gör så här:
Botten:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop mjöl, socker och salt i en bunke. Tillsätt sedan smöret i bitar och nyp ihop degen med fingrarna tills du fått en deg.
Klä en springform 26cm eller lite mindre med bakplåtspapper i botten och tryck ut degen i ett jämt lager, jag tryckte upp degen lite i kanterna också.
Grädda botten ca 10 minuter tills den fått lite färg.
Under tiden gör du fyllningen:
Rör ihop ägg och socker i en bunke.
Tillsätt sedan siktat mjöl och vaniljsocker. Rör till sist ner rivet citronskal och saft.
Häll ner smeten i pajskalet och grädda ytterligare ca 12 minuter. Kakan ska ha stannat men vara lite kladdig så ha den inte för länge i ugnen.
Låt kakan svalna och pudra över florsocker. Supergott och enkelt.
Ha en fin dag så ska jag fortsätta fundera på hur jag ska ha mitt hår.
Kram<3