Ikväll efter jobbet blev det en enkel och riktigt god middag. Vet inte vad jag ska kalla den om det ska få vara en gratäng, omelett eller kantfri paj men gott var det i alla fall. Enkelt också för den delen och hälsosamt, bra kombo.
Du behöver:
4-5 kycklinglårfileer
1 broccolibukett 250g
10 cm purjolök
2 ägg
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche
2 msk kycklingfond
1/2 tsk sambal oelek
Salt
Vitpeppar
Gör så här:
Koka broccolin i lätt saltat vatten. Låt den rinna av och dela i bitar.
Dela kycklinglårfileerna i bitar och stek dem färdiga i en stekpanna med smör. Krydda med salt och peppar. Kycklinglårfileer använder jag ofta då det är mycket saftigare och godare än vanliga filéer. Passar perfekt i gratänger och grytor.
Strimla purjolöken.
Lägg purjolök, kyckling och broccoli i en gratängform.
Vispa ihop grädde, creme fraiche, sambal oelek, kycklingfond och ägg i en bunke.
Häll röran över kycklingen mm i gratängformen. Gratinera i ugnen ca 20 minuter på 200 grader.
Lycka till i köket, kram <3