Då var det onsdag igen och vi firar dagen mitt i veckan med lite nyttigt godis nämligen blåbärsremmar. Kanske kan vara nåt inför helgen om ni vill äta lite nyttigare. Det är enkelt att göra, det blir riktigt gott dock tar det lite tid i ugnen men det är ju inte så ansträngande precis.
Du behöver:
225 g blåbär
1 mogen god banan
10 urkärnade färska dadlar
Gör så här:
Mixa ihop allt till en slät smet.
Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och bred ut till ett tunt jämt lager. Låt torka i ugnen ca 8-10 timmar på 50 grader. Jag torkade mina några timmar på kvällen sen lät jag dem torka över natten i ugnen utan värme för att sedan slå på värmen på morgonen tills de torkat helt. Remmarna ska bli smidiga så de går att snurra ihop.
När allt torkat så det inte är kletigt längre så klipper du långa remmar, du kan ha kvar bakplåtspappret på dem om du vill.
Förvara i en påse eller burk med lock. Smarrigt värre och dessutom nyttigt, kan inte bli bättre ju.
Godnatt på er<3
Anonym
Hur länge kan man spara dem tror du?
victoriasprovkök
Bra fråga, nån vecka håller de ju i alla fall, men ju färskare ju godare.