Godmorgon, hoppas ni alla har en fin helg. Själv har jag hittills haft en lugn och skön helg med en härlig blandning av slappa, träning, jobb, matlagning och bakning. Igår kväll blev det skaldjursfrossa här hemma och bland annat serverades denna fantastiska räkkorg med en gudomligt god citrondressing. Testa denna som förrätt eller bara som ett lite plock. Supergod.
Till ca 4 korgar behövs:
4 tortillabröd (normalstorlek)
Olivolja
1/2 liten rödlök
1 mogen avokado
1 tomat
Några blad isbergssallad
60 räkor, gärna färska
1/2 citron i skivor
Citrondressing:
3 msk creme fraiche
2 msk majonnäs (gärna hemmagjord)
Saft och rivet skal av 1/2 citron
3/4 msk finhackad jalapeno (inlagd från santamaria)
1 tsk strösocker
1/4 tsk salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda allt till citrondressingen.
Stek tortillabröden i en stekpanna med olivolja, stek på båda sidorna tills de är gyllenbruna.
Lägg snabbt tortillabröden över ett uppochner vänt glas som tål ugn. Forma till en korg. Sätt in bröden i ugnen ca 5-10 minuter tills de torkat och blivit lite hårdare.
Ta ut ut ugnen och låt svalna.
Skala räkorna. Kärna ur tomaterna och tärna tomatköttet. Tärna avokadon, hacka sallad och rödlök.
Dekorera korgarna med sallad, tomat, avokado, rödlök, räkor och toppa med en citronskiva och citrondressing.
Servera och njut, fantastiskt gott.