Fredag, hur skönt är det inte med fredagar?! Underbart och riktigt lyxigt att ha hela helgen framför sig.
Vet inte riktigt vad som händer i helgen ska nog ta det rätt lugnt, lite jobb blir det nog också men annars inga planer. Så skönt ibland att bara få vara och inte ha en massa inplanerat.
Tänkte tipsa om ett snabbt sätt att få smak på tex fläskytterfilé. Ofta marinerar jag kött över natten men det är inte alltid jag är så välplanerad och då passar rubbing bra. Rubbing är en blandning av massa olika kryddor som man gnider in i köttet. Perfekt om man inte planerat så bra eller vill ha god smak utanpå köttet. Marinad tränger in i köttet men med rubbing får du ordentlig smak utanpå köttet.
Du behöver:
1 msk salt
1 msk strösocker
1 msk råsocker
1 msk spiskummin
1 msk chilipulver
1 msk svartpeppar
2 msk paprikapulver
1/2 tsk cayennepeppar
Gör så här:
Blanda ihop kryddblandningen och gnid in i köttet du vill rubba. Stek köttet på ytan, lägg det sedan i en ugnsform och stek färdigt i ugnen på 175 grader ca 25-30 minuter. Innertemperatur ca 70 grader.
Till ytterfilen serverade jag kantarellsås gjord på stekta kantareller, stekt chalottenlök, vispgrädde, lite soja och lite vitpeppar. Och sen hade jag en potatisgratäng som innehöll tunnskivad potatis, vispgrädde, lite vitlök, salt och vitpeppar. Mumsigt värre, ha en fin kväll, kram<3