Godmorgon, värmer mig en stund vid kaminen, kan behövas för jisses vilken bitande kyla vi fått. Idag tänkte jag tipsa om ett enkelt och gott långpannebröd med grahamsmjöl och äpple.
Du behöver:
50g jäst
6 dl vatten fingervarmt
250g turkisk/grekisk yoghurt
2 röda rivna äpplen
1 dl linfrö
1 dl vetekli
2 tsk salt
5 dl grahamsmjöl
Ca 10 dl vetemjöl
Gör så här:
Blanda vatten och jäst i en bunke, rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt sedan resterande ingredienser, mjölet sist.
Vetemjölet tillsätter du lite i taget tills du får en deg som släpper från bunkens kanter och inte klibbar. Ta inte i för mycket mjöl för då blir brödet torrt.
Knåda degen i maskin ca 10 minuter låt det sedan jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med höga kanter och tryck ut degen med händerna. Nagga och dela degen (ner till botten) i rutor. Låt jäsa ca 30 minuter, strö över lite linfrö. Grädda i ugnen ca 20 minuter på 225 grader.
Låt svalna och mumsa på.
Ha en fin dag, kram <3