Då har man klarar av en dag fullspäckad med föreläsningar och en av dem (med Susanne Pettersson) var så grymt bra. Helt otroligt hur man som föreläsare kan fånga publiken vid lunchtid då alla redan suttit på massa föreläsningar. Ja ja, nu över till kvällens middag istället, en grymt god, enkel och snabb paprikasoppa.
Till ca 4 personer behöver du:
4 röda paprikor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
Olivolja
2 msk tomatpuré
1 liter vatten
1 kycklingbuljong
2 dl creme fraiche
1 msk vitvinsvinäger
2 msk hackad gräslök
Gör så här:
Hacka paprika, lök, skalad morot och vitlök och fräs det i en gryta med lite olivolja.
Tillsätt tomatpuré och låt det fräsa med en liten stund. Tillsätt sedan vatten och buljongtärning, låt det koka ca 10-15 minuter tills allt mjuknat.
Mixa soppan slätt och tillsätt creme fraiche och vitvinsvinäger. Mixa eventuellt igen så att alla creme fraiche klumpar försvinner.
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt gräslök och servera.
Ät och njut av en värmande soppa.
Kram kram❤️
Louise
Den här soppan låter helt magiskt god! Ska provas ��
Tack för alla toppenrecept!
Millas Hälsoblogg
Visst var Susanne bra, blev inte trött en enda gång 🙂