Fredag, happyday, eller vad säger ni? Idag har jag spenderat morgonen till att baka och jag gjorde bland annat dessa grymt goda mandelkakor som jag alltid älskat så mycket. Receptet kommer ursprungligen från en gammal släkting men jag har hottat till dem lite med Dulce de leche istället för vanlig smörkräm som det är i vanliga fall.
Grymt gott, receptet blir rätt många kakor, men när man gör som jag och jobbar med 100 saker samtidigt så åker några i soporna pga lite för lång tid i ugnen. Smörkolakrämen räcker till hela satsen om man inte gör som jag och vill ha massor i dem då kan man ju göra mer kräm efter hand.
Mandelkakor:
200g mandelmjöl
4 äggvitor
300g florsocker
Smörkolakräm:
150g smör (rumstempererat)
150g Dulce de leche Classic
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienserna till kakorna i en bunke.
Klicka ut små kluttar av smeten ca 1- 1 1/2 tsk på en plåt klädd med bakplåtspapper. De flyter ut och blir större så ha ett bra mellanrum mellan kakorna.
Sätt in dem på 200 grader ca 5-6 minuter.
Ta ut kakorna och låt dem kallna helt innan du tar bort dem från bakplåtspappret.
Blanda ihop smörkolakrämen med en elvisp tills du får en slät kräm.
Bred kräm på en kaka och lägg på en till i ungefär samma storlek.
Förvaras bäst i frysen då de tinar upp snabbt.
Hoppas ni alla får en fantastisk fredag<3