Då var det måndag igen, har flängt fram och tillbaka in till stan några gånger… Det man inte har i huvudet får man ha i benen eller hur är det?! Tänkte jag skulle hunnit med och fixa lite idag men tiden bara poffade iväg. Middag blev det i alla fall, en snabb sådan men ack så god. Ja riktigt snabb är den om potatissalladen redan är klar.
Wrap:
Tunnbröd
Rostbiff (jag hade 3 skivor i varje wrap)
Blandsallad
Potatissallad (recept nedan)
Potatissallad till 4 personer:
1 kg Kokt kall potatis delad i bitar
2 dl Creme fraiche
2 dl majonnäs
1/2 liten Rödlök
7 cm Purjolök
En näve kapris
1/2 tsk dijonsenap
Salt
Vitpeppar
Gör så här:
Blanda ihop allt utom potatisen i en bunke. Smaka av och tillsätt potatisen. Måtten är ungefärliga och jag gör alltid egen majonnäs. Vill du göra egen så ta fram en hög och smal mixerbunke, knäck i ett ägg och tillsätt ca 1 1/2-2 dl raps eller matolja. Tillsätt lite dijonsenap och salt. Sätt i mixerstaven och mixa 15 sekunder utan att röra staven. Rör den sedan försiktigt tills allt blivit till en tjockare majonnäs. Är den för lös tillsätt lite mer olja. Tänk på att ägg och olja ska ha samma temperatur.
Smöra tunnbröden om så önskas, lägg i sallad i mitten, potatissallad och rostbiff. Vil ihop och mumsa på.