Jag har testat mig fram länge och köpt diverse näst intill oätliga skaldjurs/räkröror. Många köperöror får en konstig bismak så jag gör alltid mina röror själv. Den här tycker jag blir kanon, den är enkel och ruggigt god.
Jag gör alltid min egen majonnäs genom att mixa 1 ägg och ca 1 1/2-2 dl rapsolja i en hög och smal mixerbunke. Mixa 15 sekunder med en stavmixer, håll den helt stilla de första 15 sekundrarna sen rör du den försiktigt tills majonnäsen tjocknat. Tillsätt mer olja om den inte blir tillräckligt tjock. När du ska använda majonnäsen i en röra så behöver du inte smaka av den med kryddor, ska du använda den som majonnäs så smaka av med lite dijonsenap, salt och citron. Ägg och olja ska ha samma temperatur, jag har de alltid kylskåpskalla.
Till röran behövs:
1 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
1 hand skalade och hackade färska räkor
4 hackade surumi eller crabsticks
1 msk röd stenbitsrom
Finhackad dill
Ev lite vitpeppar
Gör så här:
Blanda ihop allt till en röra, måtten är ungefärliga öka och minska så som du själv vill ha smaken men det är en grund att gå efter. Jag brukar inte mäta men lika delar majonnäs och cremefraiche använder jag. Det blir så gott och låt den gärna stå och dra ett tag för bästa smak.
Kram kram<3