Godmorgon fina du❤️ gillar du som jag nybakat till frukost. Då kan jag verkligen tipsa om de här fantastiskt goda och enkla baguetterna. Denna gång har jag använt mig av mandel och rivet äpple i baguetterna och det blev en riktig hit vill jag lova.
Till en baguett behövs:
3 ärtstora bitar jäst
3 dl ljummet (37grader) vatten
1 1/2 tsk salt
1 rivet rött äpple
12 hackade mandlar
Ca 6-7 dl vetemjöl
Gör så här:
På kvällen:
Lös upp jästen i vattnen, tillsätt salt, rör om. Tillsätt sedan rivet äpple och hackade mandlar. Till sist blandar du ner mjöl lite i taget (använd bara den sista dl mjöl om det behövs) och knåda till en smidig och klibbfri deg.
Lägg degen i en bunke som du täcker över ordentligt med plastfolie. Låt stå i rumstemperatur över natten.
På morgonen:
Sätt ugnen på 250 grader.
Stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord. Degen är nu rätt så klibbig så pudra över mjöl innan du tar i den.
Snurra/vrid ihop degen till en baguette, degen ska inte knådas.
Lägg baguetten på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa medan ugnen blir varm.
Innan du sätter in baguetten i ugnen så släng in någon dl med vatten i ugnen, gärna på en varm plåt (var försiktig för det kommer varm vattenånga) eller så ställer du in en form med lite vatten i ugnen. Detta för att brödet ska få en bra skorpa.
Grädda baguetten i mitten av ugnen ca 13-14 minuter, innertemperatur 92-94 grader.
Låt svalna på ett galler utan bakduk.
Så sjukt gott med lite smör och ost på.
Ha en fin dag, kram❤️